Produse smart home Somfy

În ultima perioadă, se folosește foarte des conceptul de ”smart home” pentru locuințele moderne. O locuință inteligentă este o locuință care oferă confort, siguranță și eficiență prin costuri scăzute de întreținere, indiferent dacă este locuită sau nu.

În general, prin ”smart home” înțelegem o locuință în care aparatele electrocasnice, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire, aparatele de aer condiționat, televizoarele, PC-urile, sistemele audio – video, sistemele de supraveghere și de securitate pot comunica între ele și pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi din orice încăpere și, în unele cazuri, din orice altă locație cu ajutorul unui smartphone sau printr-o conexiune internet.

Instalarea unor produse inteligente oferă nenumărate beneficii, aceleași oferite de cele mai recente tehnologii care au fost dezvoltate în ultimele decenii, adică ne ajută să economisim timp, bani și nu, în ultimul rând, energie.

Produse pentru motorizarea locuinței

Există pe piață nenumărate produse destinate locuințelor inteligente, cu funcții diferite, care pot fi utilizate pentru a spori confortul și siguranța unei locuințe, însă care ne ajută și să facem economii consistente de energie.

Rulouri automate. Aceste rulori se folosesc la ferestre, sunt complet etanșe și practic izolează locuința de zgomotele înconjurătoare, mențin căldura în interior sau, dimpotrivă, nu lasă căldura să pătrundă din afară în anotimpul cald. Rulourile automate sunt prevăzute cu legături anti – ridicare, pentru a preveni eventualele tentative de intrare prin efracție, fiind astfel un element adițional de siguranță pentru orice locuință. Pot fi folosite pentru a filtra lumina, sau pot fi închise complet, atunci când dorim să fie întuneric. Marele avantaj al acestor sisteme este că și niște rulouri obișnuite pot fi transformate în rulouri motorizate.

Porți automate. Orice proprietar al unei locuințe se gândește în primul rând la siguranța casei sale. Porțile automate pot fi batante sau culisante și pot fi acționate cu ajutorul unei telecomenzi sau chiar și cu ajutorul unui smartphone. Aceeași telecomandă poate fi folosită pentru a controla ușile laterale sau ușa de la garaj. Se pot programa să se închidă automat, prin setarea unui anumit interval de timp și permit deschiderea parțială, atunci când este necesar.

Copertine mobile. Cei care au o terasă se pot bucura de toate avantajele acestui spațiu exterior cu ajutorul unei copertine mobile, care oferă protecție în timpul ploii sau umbră în zilele călduroase. Atunci când dorim să ne bucurăm de razele soarelui, copertina poate fi setată să coboare doar până la o anumită înălțime. În plus, se poate seta și mentenanța copertinei, astfel încât aceasta să fie mereu perfect îngrijită. Copertinele mobile pot fi setate să se retragă automat atunci când vântul este prea puternic, printr-un senzor de vânt instalat. De asemenea, poate fi setată și să coboare automat atunci când e nevoie umbră, cu ajutorul unui senzor de soare.

Video interfoane. Video interfonul nu mai este ceva nou pe piață, fiind o opțiune foarte la îndemână pentru a ridica gradul de protecție al locuinței, deoarece nu mai există pericolul să deschidem ușa musafirilor nepoftiți. Monitorul interior ne permite să vedem cine sună la interfon, iar panoul de control ne permite să răspundem și să deschidem poarta. Panoul exterior este creat astfel încât să nu poată fi vandalizat, este rezistent la apă, oferă viziune de noapte are butoane iluminate. Unele modele de panouri permit și identificarea prin amprente, astfel încât membrii familiei nu mai trebuie să folosească soneria.

Jaluzele interioare și exterioare automate. Jaluzelele interioare inteligente pot fi realizate din diferite materiale. Acestea pot fi închise sau deschise la o simplă apăsare pe buton, indiferent de dimensiunea ferestrei. Funcționează cu ajutorul unor baterii sau cu ajutorul energiei solare, așa că nu este nevoie să fie conectate la rețeaua electrică și pot fi programate să se închidă automat. Jaluzelele exterioare elimină reflecțiile care pot apărea, protejează interiorul de razele soarelui și modulează lumina naturală în funcție de necesități. Și jaluzelele exterioare pot fi programate astfel încât să se închidă și să se deschidă în mod automat.

Automatizarea locuinței cu produsele Somfy

Produsele Somfy sunt recunoscute ca fiind printre cele mai bune din domeniul ”smart home”. Peste 400 de ingineri creează și dezvoltă în mod continuu produsele marca Somfy, pentru ca acestea să fie conforme cu cele mai înalte standarde de calitate în ceea ce privește siguranța și confortul locuinței.

Aceste produse sunt disponibile și în România, prin intermediul reprezentaței din Brașov, iar SN Deco Group este unul dintre partenerii din țară, care comercializează produsele Somfy prin intermediul firmei Lariana.