Galerii pentru draperii si perdele

Dacă ești una din persoanele care acordă o atenție deosebita designului locuinței și acum te afli în căutarea draperiilor perfecte, ai ajuns unde trebuie, deoarece îți putem oferi câteva sfaturi utile pe care să le folosești atunci când mergi la cumpărături.

Draperiile și perdelele pot schimba în mod dramatic aspectul unei camere. Dacă alegi draperiile potrivite, acestea pot transforma o cameră simplă într-un spațiu deosebit. Draperiile contribuie la crearea unei ambianțe aparte, în funcție de culoare și de materialul din care sunt fabricate. Draperiile colorate creează iluzia unui spațiu mai mare, pe când cele închise la culoare trasformă camera într-un spațiu primitor și confortabil. Ele sunt un element important pentru locuința ta, pe care trebuie să îl alegi cu atenție. De aceea, trebuie să acorzi o importanță deosebită luminii care intră pe ferestre și dimensiunii ferestrelor.

Bineînțeles, înainte de alege draperiile sau perdelele pentru locuința ta, ai nevoie întâi de o galerie pentru perdele, care să se asorteze cu stilul în care ai decorat camera sau restul locuinței. Galeriile pentru draperii și perdele se găsesc pe piață în diverse variante, în funcție de materialul din care sunt fabricate, așa că trebuie să știi care tip se potrivește cel mai bine cu locuința ta.

Galerii din lemn masiv

Galeriile din lemn masiv sunt realizate din material de cea mai bună calitate și se potrivesc cel mai bine în spațiile elegante. Dacă le montezi într-o cameră decorată în stil clasic, sau chiar și în stil modern, aceste galerii vor evidenția ferestrele, iar dacă și restul mobilierului este din lemn masiv, vor completa în mod armonios aspectul general al încăperii.

Aceste galerii se pretează pentru spațiile comune, așa cum este livingul, însă sunt foarte potrivite și pentru dormitoarele spațioase, deoarece creează o ambianță intimă, caldă. Sunt fabricate de obicei din lemn de stejar, nuc, mahon sau cireș, sunt durabile în timp și le poți găsi în mai multe culori, în funcție de preferințele tale. Astfel de galerii din lemn masiv găsești în gama noastră de produse Filigrano.

Galerii din metal

Pentru camerele moderne, decorate într-un stil minimalist, sau într-un decor în stil industrial, care este atât de în trend acum, galeriile din metal înfoliat, cu accesorii din plastic sau din lemn sunt o alegere foarte potrivită. Aceste galerii pot fi o alegere în funcție de stil, sau în funcție de buget.

Galeriile din metal înfoliat sunt mult mai ușoare decât cele din lemn masiv, așa că sunt recomandate pentru a fi montate în încăperile în care structura peretelui nu are o rezistență atât de puternică.

Datorită finisajului de calitate, aceste galerii sunt foarte asemnănătoare ca aspect cu galeriile din lemn masiv. Astfel de galerii din metal se găsesc tot în gama de produse Filigrano.

Galerii din fier forjat

Aceste galerii oferă un aspect deosebit încăperilor și se pretează foarte bine în locuințele decorate într-un stil clasic sau vintage. Le poți găsi în diferite culori, de la inox și auriu antic, la negru auriu sau negru simplu.

Se montează ca orice alte galerii pentru draperii și perdele și sunt rezistente în timp, datorită faptului să sunt fabricate din materiale de calitate. În oferta noastră se găsesc, de asemenea, și galerii din fier forjat, de diferite dimensiuni și în diferite culori.

Sfaturi pentru montarea galeriilor

Montează galeria cât mai sus posibil, astfel încât tavanul să pară mai înalt, la fel ca și fereastra, pentru a crea impresia unui spațiu cât mai mare. Totuși, dacă tavanul este foarte înalt, sau dacă ferestra este mai joasă, această regulă nu se aplică.

Alege inelele și accesoriile potrivite pentru galerie. Dacă vrei să agăți draperii dintr-un material greu, bogat, alege o galerie mai solidă și inele mai mari, altfel efectul creat va fi ca și cum galeria stă să se rupă sub greutatea draperiei. În schimb, dacă alegi draperii dintr-un material ușor, delicat, inele și acesoriile foarte mari vor crea un contrast neplăcut.

În cazul ferestrelor cu boltă, galeria trebuie instaltă deasupra bolții și nicidecum la baza lor, pentru că altfel draperiile vor ”tăia” fereastra și vor arăta inestetic.

Dacă într-o încăpere există ferestre prea înalte, prea joase, prea late, prea mici sau dacă nu sunt poziționate simetric, aceste mici neajunsuri se pot corecta prin montarea corectă a galeriilor pentru draperii. Astfel se poate crea iluzia unui spațiu perfect din punct de vedere al designului sau cel puțin se pot masca aceste mici imperfecțiuni.

Sperăm ca aceste sfaturi îți sunt de folos, așa că atunci când vei alege galeriile pentru draperii și perdele în locuința ta, vei identifica cele mai bune soluții, atât pentru designul interior, cât și pentru ca galeriile să îți fie cu adevărat utile.

[:en]Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing![:de]Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing![:]