SN Deco anunță achiziția fabricii ”Teracota” Mediaș, care va face parte din portfoliul de firme deținut de grup. Fabrica ”Teracota” are o tradiție de peste 100 de ani în producerea și comercializarea cahlelor din teracotă presate manual.

Sobele din cahle de teracotă sunt tot mai căutate pe piața din Europa Centrală și de Est, fiind utilizate pentru a încălzi spațiile de interior într-un mod cât mai natural. Avantajul acestor sobe de teracotă constă în temperatura mică păstrătoare de ozon, cât și în cantitatea de aer din exterior care este aspirată continuu în procesul de ardere.

Fiind un lider regional în domeniul producerii, comercializării și distribuției de decorațiuni interioare, includerea fabricii ”Teracota” în grupul de firme SN Deco reprezintă un pas firesc. Sobele și șemineele de teracotă nu sunt doar obiecte de decorațiuni interioare, ci oferă și o tehnică de încălzire ce îmbină tehnici tradiționale de producție cu respectul față de mediul înconjurător.

Grupul de firme SN Deco și-a extins astfel domeniul de activitate prin achiziția Prod NM (“Teracota Mediaș”), care urmează tiparul de dezvoltare al tuturor companiilor achiziționate. Conducerea grupului își propune să dezvolte o tradiție veche de peste un secol prin continuarea producției și comercializării de cahle de teracotă presate manual. Pentru realizarea acestui obiectiv, se va efectua o investiție consistentă în modernizarea fabricii și a utilajelor, precum și crearea a noi locuri de muncă pentru aproximativ 20 – 30 de persoane.

Produsele ”Teracota” Mediaș vor fi comercializate pe piața internă, direct către persoane fizice sau prin intermediul magazinelor de bricolaj, însă planurile conducerii SN Deco Group vizează și dezvoltarea unei rețele de export pentru clienții externi.

Cahlele de teracotă sunt fabricate din aceleași materii prime utilizate de zeci de ani: argila calinoasă de la Medgidia și argila refractară de la Șuncuiuș. Calitatea materiei prime și procesul tehnologic manual, conferă cahlelor calități precum acumularea rapidă a căldurii și rezistență mecanică ridicată datorită arderii cahlelor la temperatura de vitrificare. Sobele și șemineele ”Teracota” au o durată de viață de cel puțin 50 de ani.

Cahlele ”Teracota” sunt disponibile în diverse serii de forme, care pot fi incluse în componența a peste 140 de modele de sobe și șeminee cu ardere pe lemn, cărbune sau gaz matan. De asemenea, se pot executa și alte modele, la cererea clienților. Suprafața cahlelor este acoperită cu glazuri fără metale grele, fiind astfel încadrate în categoria materiilor prime ecologice.

”Obiectivele ”Teracota” Mediaș pentru viitor presupun păstrarea unui înalt nivel calitativ al produselor, crearea unor noi modele în conformitate cu cerințele clienților, respectarea termenelor de livrare și de execuție, diverisificarea serviciilor de expediere și asamblare a produselor din cahle de teracotă. Sobele și șemineele din teracotă produse în cadrul fabricii pot fi integrate armonios în toate tipurile de interioare, de la cele clasice sau tradiționale, până la cele moderne, în funcție de tendințele actuale de design interior”, au declarat reprezentanții grupului SN Deco.

SN Deco este lider regional în domeniul producției, importului și distribuției directe a produselor din domeniul decorațiunilor interioare. Gama de produse include decorațiuni interioare, produse pentru casă, curte și grădină. Produsele SN Deco se adresează atât clienților persoane fizice, cât și societăților comerciale.