Diana RIbana - designerÎn oricare ramură a sa, designul presupune creație, îndemânare, imaginație și prezența unui simț artistic. Dacă ingredientele sunt amestecate și cu optimism și poftă de viață, rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare.

Toate acestea le-am întâlnit în persoana Dianei, un tânăr designer vestimentar, creator de ținute, bijuterii și accesorii.

Am avut ocazia să-i punem câteva întrebări despre design, despre locuință și decorațiuni iar ea a avut amabilitatea să ne răspundă. Puteți citi interviul rezultat mai jos:

SN Deco: Bună Diana, ne bucurăm să te avem invitată într-un interviu pe blogul SN Deco. Spune-ne mai multe despre tine!

Diana: Bună, sunt un tânăr designer vestimentar care locuiește în cel mai frumos oraș al României și adică…Sibiu. Sunt un om optimist și inventiv. În rest pot să vă mai spun că îmi place culoarea și tot ce e viu colorat.

SN Deco: Cât de important e decorul privit din perspectiva unui designer? Te inspiră spațiul de lucru în creațiile tale?

Diana: Decorul este destul de important nu numai pentru un designer ci pentru noi toți, un mediu ambiant cât mai potrivit ne face să fim mai relaxați, mai cu poftă de viață. Nu pot zice că locul unde creez mă inspiră ci mai degrabă este un factor dintre mulți alții.

SN Deco: Ești de-acord cu afirmația care spune că spațiul în care locuiești te reprezintă? Cât de important e pentru tine ca „acasă” să fie un loc aranjat din toate punctele de vedere?

Diana: Da, este adevărat. Fiecare om încearcă să își pună amprenta în locuința personală…uneori chiar fără să vrem. Casa este importantă pentru mine…doar că fiind un artist e mai greu să fie casa pusă la „punct”. 🙂 Tot timpul lucrez și fac ceva așa că e foarte greu. Casa e locul în care mă simt bine, mă face să îmi dau frâu liber imaginației. Un loc, pot zice, intim, al familiei.

SN Deco: E greu să ai o casă elegantă în ziua de azi? Sau e suficient un gram de voință și ceva creativitate și timp liber?

Diana: Nu știu dacă e greu să ai o casă elegantă în ziua de azi. Cred că e greu doar financiar vorbind. Pentru mine o casă elegantă nu înseamnă foarte mult ci mai degrabă prefer una utilă. Utilul în zilele noastre e prioritar. E nevoie și de ceva creativitate dar asta depinde și de persoana respectivă…fiecare om are o amprentă personală.

SN Deco: Faci modificări la tine acasă în funcție de sezon? 

Diana: Nu fac modificări în funcție de sezon ci decorez cu mici obiecte cumpărate din diferite locuri iar acestea dau ceva nou de fiecare dată și schimbă imediat spațiul. Când e vorba de redecorat vin și ideile, avem de unde alege din fericire: reviste, emisiuni tv și în mod special internetul ne ajută foarte mult.

SN Deco: De unde-ți iei idei atunci când te apuci de redecorat casa? E greu să-ți procuri materialele necesare?

Diana: Materialele necesare mi le procur de la magazine de profil sau de pe internet. Aproape tot timpul caut pe internet prima oară pentru că ne ajută și cu sfaturi pentru redecorare dar și cu cele mai bune surse de achiziționare de materiale.

SN Deco: Ce sfaturi ai pentru cititorii noștri care sunt în stadiul de amenajare a primei locuințe? La ce ar trebui să fie atenți și ce greșeli ar trebui să evite?

Diana: Un sfat util este să își decoreze și amenajeze apartamentul într-un stil cât mai propriu și nu după reviste pentru că așa arată bine la alții. Personalitatea te face să te simți bine în casă și întotdeauna va fi admirată pentru unicitatea ei. Unicitatea în zilele noastre devine din ce în ce mai puțin căutată. E foarte ușor să te inspiri și să faci o casă copy-paste dar să te trezești dimineața simțindu-te ca un străin în propria casă. 🙂

SN Deco: Un gând de final? Mulțumim!

Diana: Le urez cititorilor voștri: să fie ei!! Mulțumesc și eu 🙂 O zi bună!