Distanta dintre galeria care sustine perdeaua si tavanAtunci când întrebările lor nu-și găsesc un răspuns în specificațiile pe care fiecare produs le are în magazinul online, clienții obișnuiesc să ne contacteze pentru a primi lămuriri. Și pentru că răspunsurile ar putea fi utile și altora, începând de azi vom publica din când în când în categoria „Sfaturi” unele întrebări împreună cu răspunsurile lor.

Întrebare: Care e distanța optimă între galerie și tavan?

Răspuns: Practic, nu există un standard. În general, galeria se montează la jumătatea distanței dintre partea de sus a geamului și tavan. Cazurile particulare cele mai frecvente sunt:

  • Distanță prea mică între geam și tavan. Când între tocul de sus al geamului și tavan sunt doar câțiva centimetri, se recomandă folosirea unei console de tavan sau optarea pentru șină de tavan.
  • Distanță prea mare între geam și tavan. Dacă spațiul e prea generos, și sunteți în criză de idei, neștiind cum să-l folosiți, montați galeria la 10 centimetri mai jos de tavan.

În concluzie aș vrea să revin asupra unei fraze folosite și la începutul articolului – fiecare încăpere e unică în felul său, fiind nevoie de imaginație, muncă și nu în ultimul rând de o perdea de calitate pentru un rezultat final pe măsură.

Dacă ai  la rândul tău o problemă cu amplasarea galeriei, nu ezita să ne contactezi, fie pe mail fie într-un comentariu. Vom avea un răspuns prompt.