Când spui 18, cel mai probabil te gândeşti la o parte însemnată din viaţa unui om – e prima şi cea mai frumoasă dintre ele. Când însă te referi la o firmă care activează de optsprezece ani pe piaţă, deja la mijloc există ceva tradiţie şi experienţă acumulată în aceşti ani. Aşa că astăzi am decis să vorbim mai concret despre firma noastră, istoricul ei, prezentul şi perspectivele de viitor.

Naşterea şi dezvoltarea

101_2353La doar doi ani de la revoluţie, într-o piaţă încă în dezvoltare, ia naştere Siebenburgisches Nugat, firmă care are ca domeniu principal de activitate producerea şi comercializarea dulciurilor.

În 1996, după preluarea de către Uwe Draser, fiul fondatorului Georg Draser,  Siebenburgisches Nugat – SN Deco se reprofilează pe importul şi distribuţia de mochete şi covoare.

În perioada 2001-2002, se începe o nouă etapă odată cu importul primelor galerii şi şine de tavan, iar apoi începe producerea de galerii de lemn masiv. Totodată se investeşte în achiziţionarea unor spaţii ce vor deveni sediul actual al firmei.

Firma se dezvoltă tot mai mult odată cu achiziţia de noi utilaje, mijloace de transport şi crearea unei noi divizii specializată pe confecţionarea şi montarea geamurilor termopan în tâmplărie PVC, folosindu-se profile import Germania – TROCAL. Deasemenea începe importul de glafuri din Germania. Apoi, începând cu anul 2005, odată cu participările la târgurile internaţionale de design şi amenajări interioare, începe importul şi distribuţia perdelelor şi draperiilor, ca element de bază al decorului. Totodată se dezvoltă gama accesoriilor pentru perdele, a elementelor pentru prindere, susţinere şi de decor.

101_2387În fine, ultimii doi ani au marcat o creştere rapidă odată cu investiţiile făcute în mărirea capacităţii de producţie, spaţiilor de depozitare şi modernizării parcului auto, iar la finalul anului 2008, se concretizează ideea referitoare la dezvoltarea prezenţei online printr-un corporate blog şi un magazin online.

În plus, de-a lungul anilor, a mai existat un proces, pe care îl vom numi cu acordul dumneavoastră dezvoltare multilaterală. Deoarece piaţa era favorabilă şi altui tip de afaceri Siebenburgisches Nugat devine un grup, sub umbrela sa dezvoltându-se, pe lângă SN Deco alte trei firme:

  • Draser import-export – distribuitor al unor mărci de prestigiu pe piaţa europeană
  • Kluwe – producţia de mobilă de calitate superioară, având ca piaţă de desfacere Germania
  • Drasib – extracţia, sortarea şi spălarea nisipului, balastului şi sorturilor utilizând utilaje proprii de extracţie, sortare, încărcare şi trasport.