De câteva zile, lucrez intens cu Ovidiu la magazin. Documentaţie cu privire la piaţă, la soluţii de e-commerce, de promovare, seminarii şi toate cele necesare. Vrem să facem treabă bună şi trebuie să ne informăm temeinic despre ce avem de făcut, cum o să facem şi mai ales cu cine vom lucra de-acum înainte.

Primul pas este alegerea platformei de e-commerce folosite. Ne-am jucat puţin cu oS Commerce, Zen Cart, Magento şi altele. X-Cart a fost prea dificil de instalat şi ne-am lăsat păgubaşi. Nu ne-am orientat privirea doar spre soluţii open-source. Am avut plăcerea de a testa şi Interspire Shopping Cart.

Suntem încă nelămuriţi cu privire la asta şi am dori puţin feedback din partea celor care ajung să citească aceste rânduri. Voi ce-aţi alege? Open source sau proprietary software? Aveţi mai jos o listă cu potenţialele platforme:

La categoria procesatori de plăţi, trebuie să spun că ePayment m-a impresionat într-un mod plăcut. M-a încântat modul în care îşi tratează potenţialii clienţi, cum au structurat sistemul de contact şi chiar platforma de procesare a plăţilor. Rămâne de văzut dacă serviciul celor de la GeCAD o să devină procesatorul principal pentru magazinul nostru.